بیست و سومین جلسه کارگروه تولید انبوه قلمه صنوبر

Views: 98 View

یکی از مهمترین و شاید بتوان گفت حیاتی ترین راهکارها برای برون رفت از بحران تخریب و نابودی بیشتر جنگلهای باقی مانده کشور، زراعت چوب و توسعه آن به ویژه در خارج از جنگلها است. با این اقدام می توان در اولین مرحله با تولید فراوان چوب و رفع نیازهای چوبی کشور، فرصت کافی برای برنامه ریزی های بعدی و مقابله با سایر عوامل مخرب داشت.

در ادامه پیگیری‌های مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در موضوع زراعت چوب در کشور، بیست و سومین جلسه کارگروه تولید انبوه قلمه صنوبر در سالجاری با حضور مجری مسئول طرح ملی زراعت چوب و مدیران و پژوهشگران گروه تحقیقات صنوبر در محل مؤسسه برگزار شد.

تدوین دستورالعمل فنی و اقتصادی کاشت گیاهان سریع‌الرشد

با توجه به ظرفیت های موجود کشور در مناطق مختلف و با در نظر گرفتن برنامه های مصوب مؤسسه، بیشترین حجم کار و ظرفیت زراعت چوب در استان های گیلان، مازندران، اردبیل، گلستان و خوزستان وجود دارد. لذا برای تعیین ترکیب گونه های مناسب و حجم تولید در این مناطق اولویت وجود دارد. شایان ذکر است که پتانسیل ها و ظرفیت های اجرائی استان ها در پروژه‌های جداگانه ای در سطوح ملی در حال انجام بوده و برای تولید و تحویل قلمه ها و بذور مورد نیاز به این استان ها، برنامه ریزی و هماهنگی های لازم توسط مؤسسه صورت می‌پذیرد.

همچنین، دستورالعمل فنی و اقتصادی کاشت گیاهان صنوبر و اکالیپتوس توسط گروه تحقیقات صنوبر و درختان سریع‌الرشد مؤسسه تهیه شده و برای بهره‌برداری در عملیات اجرایی، در اختیار کارشناسان سازمان جنگلها و مراتع قرار می‌گیرد.

در این جلسه، گزارشی در خصوص اقدامات و فعالیتهای انجام شده برای تامین قلمه های پر محصول صنوبر براساس  برنامه های اعلام شده سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور ارائه شد.

این جلسات و پیگیریها با حضور بخش های مختلف همچون انجمن صنفی کارفرمایان صنایع چوب، ادارات کل سازمان جنگل ها، تعاونی های زراعت چوب و صنایع چوب و کاغذ ادامه خواهد یافت.

Category Announcements of the Department of Promotion News and updates of fast growing species
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login to the site