طی جلسه ای در روز شنبه 1402/3/27، دکتر علیزاده رئیس کمیته علمی نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت و دکتر رضا احمدی مجری این طرح به همراه دکتر سرخوش کرم زاده، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، و دکتر محمدرضا عباسی مژدهی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان درخصوص فعالیت های انجام شده طرح مذکور، دیدار و گفتگو کردند.
در این جلسه، ابتدا دکتر مژدهی ضمن خوشامدگویی به مهمانان و تبریک روز جهاد کشاورزی، خلاصه ای از فعالیت های انجام شده در این طرح را در استان ارائه کرد.
سپس دکتر کرم زاده ضمن تشریح مشکلات و چالشهای ایجاد شده برای منابع طبیعی استان پس از قبول مسئولیت، عنوان داشت؛ تعهد استان 32 میلیون نهال در چهار سال اجرای این طرح است. ایشان ادامه داد هشت نهالستان در استان گیلان فعال است که نهال های موردنیاز را تولید میکند.
در ادامه جلسه، دکتر علیزاده اظهار داشت پیگیری وزیر پیشین و اهتمام جدی دکتر احمدی از عوامل موفقیت اجرای طرح است. رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور ضمن تشریح این طرح عظیم و ملی، خواستار توجه بیشتر حوزه تحقیقات به نحوه اجرای طرح و توجه بخش اجرا به توصیه های علمی شد. وی هدف از سفر به استان را بررسی کاشت و توسعه توت به عنوان یکی از گونه های مناسب موجود برای عملیات کاشت نهال، تأمین غذای کرم ابریشم و توسعه نوغان و بازدید از پایگاه کانرود ایستگاه تحقیقات آستارا عنوان کرد.
در این جلسه، دکتر احمدی خواستار تعامل بیشتر حوزه های تحقیقات و اجرا برای موفقیت عملیات جنگلکاری شد. گفتنی است در این جلسه دکتر شهریار صبح زاهدی رئیس بخش تحقیقات جنگلها، مراتع و آبخیزداری مرکز نیز حضور داشت.
دکتر علیزاده در ادامه بازدید از استان گیلان، به اتفاق دکتر احمدی همچنین، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و هیئت همراه، از جنگلکاری 600 هکتاری صنوبر در منطقه خرفکل و جنگلکاری منطقه چوبر شهرستان شفت که به خوبی تثبیت شده اند، بازدید کرد. در این بازدیدها توصیه های لازم درخصوص وجین علف های هرز و رهاسازی نهال ها ارائه شد همچنین با توجه به پیشنهاد تولیدکنندگان صنوبر مبنی بر قرار گرفتن زراعت چوب در مجموعه استفاده کنندگان از کود یارانه ای، آقایان دکتر علیزاده و احمدی اظهار کردند مراتب را در ستاد مطرح و پیگیری نمایند.
در ادامه، آقای دکتر علیزاده و سایر همراهان، ضمن دیدار با مدیرعامل، از مجموعه شرکت پالت سازی رضایی نیا در منطقه گیسوم شهرستان تالش و روند تولید کارخانه بازدید کردند. آقای رضایی نیا مجری طرح نهالکاری منطقه خرفکل است.
در ادامه بازدیدها، دکتر علیزاده و سایر همراهان ایشان، به اتفاق دکتر عابدی مسئول ایستگاه تحقیقات آستارا و دکتر قمی رئیس و کارشناسان منابع طبیعی و آّبخیزداری شهرستان آستارا، از پایگاه کانرود بازدید به عمل آوردند. در این بازدید، مناطق مختلف پایگاه و امکانات آن برای نهالکاری مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه، پایگاه عنبران محله شهرستان آستارا نیز بازدید شد. این منطقه از نظر دارا بودن درختان بلوط با زادآوری بسیار بالا و زیراشکوب انجیلی، باتوجه به در جریان بودن طرح تنفس جنگل می تواند منطقه ای حفاظت شده تلقی شود.