برگزاری اولین جلسه کمیته علمی ستاد نهضت مردمی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال

Views: 100 View

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، در مورخ1401/11/11 و در محل سالن ساختمان اسناد موسسه، اولین جلسه کمیته علمی ستاد نهضت مردمی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال با حضور دکتر علیزاده، رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور و رئیس کمیته؛ دکتر رضا احمدی، مجری طرح نهضت جهادی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور؛ دکتر نیک کامی، رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری؛ معاونین، روسای بخش های تحقیقاتی، مسئولین ذیربط از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور؛ نمایندگانی از اعضاء هیئت علمی دانشگاه های کشور و پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری به صورت حضوری و وبیناری برگزار گردید.

در این جلسه که با دستور هم‌اندیشی درمورد طرح نهضت جهادی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشورانجام شد، ابتدا دکتر علیزاده، ضمن خوشامدگویی به حضار و ابراز خشنودی از برگزاری اولین جلسه کمیته علمی ستاد نهضت مردمی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال، اظهار داشت تعامل میان موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و از سویی دیگر، با سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، نقش مهمی در پیشبرد صحیح طرح مزبور و کاهش انحرافات احتمالی آن خواهد داشت.

دکتر علیزاده با اشاره به بازدید های اخیر از ظرفیت های برخی استانها اظهار امیدواری کرد که کمیته های علمی مشابهی در استان ها تشکیل گردد. رئیس کمیته علمی ستاد نهضت مردمی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال ضمن اشاره به تاکید وزیر محترم جهاد کشاورزی بر اجرای این طرح، اعلام داشت که جلسات بعدی کمیته علمی به صورت موضوعی و تخصصی برگزار خواهد شد.

در ادامه جلسه، دکتر نیک کامی ضمن اظهار خشنودی از تشکیل این جلسه، ابراز امیدواری کرد که خروجی نهایی طرح مذکور، مناسب و مفید باشد. ایشان ضمن اشاره به طرح های موفق آن پژوهشکده از جمله در وردیج و هندیجان، بر اجرای طرح با نگاه علمی و با محوریت کمیته علمی، در راستای جلوگیری از خسارات احتمالی تاکید نمود.

در ادامه هر یک از اعضاء محترم، دیدگاه ها، نکته نظرات و سوالات مد نظر خود در راستای اجرای صحیح و علمی طرح را مطرح نمودند.

دکتر ثاقب‌طالبی، ضمن قدردانی از حضور اعضاء جلسه و نظرات ارائه شده، اظهار داشت نقش کمیته علمی، به عنوان بازوی کمکی برای دکتر احمدی به عنوان مجری طرح، عمل خواهد کرد. ایشان ادامه داد در سه منطقه رویشی بزرگ کشور، حدود 1.2 میلیون هکتار احیا داریم و بهتر است در جنگل ها، از گونه های بومی برای تولید نهال استفاده نماییم. بنابراین، نیاز به بذر مناسب، نهالستان مناسب، امکانات و تجهیزات اولیه خواهیم داشت که در صورت وجود، تعداد نهال ها به صورت تصاعدی در این مدت چهار سال افزایش خواهد یافت.

معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته‌های مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور اظهار داشت این طرح اهداف متعددی دارد از جمله: ترسیب کربن، تولید چوب، حفاظت خاک، مبارزه با گرد و غبار، بیابان زدایی، تنظیم آب و … که باید بر اساس اهداف طرح، نسبت به بررسی گونه های مناسب اقدام گردد. وی ادامه داد برای جلب مشارکت مردمی باید توجیه اقتصادی را در نظر گرفت ضمن اینکه تامین اعتبار دولتی را هم نباید از نظر دور داشت.

در انتهای جلسه، دکتر احمدی ضمن تشکر از برگزاری این جلسه اظهار داشت ظرفیت تولید نهال در استان‌ها احصا شده و خوشبختانه ظرفیت بسیار بالایی برای تولید نهال در نهالستان‌های منابع طبیعی وجود دارد از جمله 126 نهالستان تولید نهال جنگلی با سطحی حدود 2861 هکتار که ظرفیت عظیمی در تولید نهال ایجاد می کند. مجری طرح نهضت جهادی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور ضمن بیان این موضوع که تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در بازه زمانی چهار ساله یک اقدام جهادی بوده که با مشارکت بخش خصوصی و مردم انجام می شود، به شاخص‌های مدیریت جهادی از دیدگاه مقام معظم رهبری اشاره نمود و افزود خودباوری، کارآمدی و سرعت بخشیدن به کار، استفاده از امکانات و ظرفیت های موجود در کشور، حرکت مبتنی بر علم و تدبیر، جلب مشارکت مردم و عزم ملی، از شاخص‌های ضروری در اجرای این طرح جهادی است.

دکتر احمدی ضمن اشاره به سطح کم پوشش گیاهی در کشور (حدود 10%) اعلام کرد در طرح مذکور، کشت 700 میلیون نهال بر عهده ارگان های دیگر (به استثناء منابع طبیعی) خواهد بود.

Category Home page news
Share
Login to the site