جلسه کمیته تدوین برنامههای راهبردی اصلاح گیاهان دارویی با حضور اعضای کمیته راهبردی و مهمانان مدعو در ستاد موسسه تشکیل شد، تا پیرامون برنامههای راهبردی اصلاح گیاهان دارویی نقشه راهی تهیه و تدوین گردد. بدین منظور سه گونه گیاهی موسیر، رازیانه و زیره (سطح کشور، کرمان و سمنان) بهطور گسترده مورد بررسی و اطلاعات مرتبط در اختیار کمیته قرار گرفت. تاکید شد که با توجه به خشکسالی و کمبود آب بهگونهای عمل گردد که تکثیر و توده گونهها مورد نظر ترجیحاً بهصورت دیم و یا با اندک آبیاری اقدام گردد.
موسیر
مقوله اصلاح گیاهان دارویی موسیر (با توجه به اینکه سطحی مساوی۱۱۰۰هکتار در کشور زیر کشت میباشد. پس از کسب اطلاعات بیشتر و بررسی همه جانبه پیرامون تنوع و افزایش مواد موثره با تکیهبر ارقام موجود در طبیعت نسبتبه انتخاب و واریانت برتر بهصورت بازبینی مکرر و رعایت اصول انتخاب پایه نسبتبه جمعآوری بذر یا پیازچهها اقدام گردد. لازمه اینکار داشتن وسعت دید بالا و شناخت رویشگاههای طبیعی این گونه اقتصادی میباشد.
رازیانه
در مورد رازیانه طرح جامعی در کرمان به مرحله اجرا درآمده که براساس نتیجههای مجری محترم طرح تنوع فراوانی در این جنس دیده میشود که باید براساس اصول انتخاب پایههای برتر و رعایت کلیهی موارد دیگر چون محصول، مواد موثر، نیاز آبی، تفاوت در مقابل بیماری و …. توجه لازم به عمل آید.
زیره
در مورد زیره اطلاعات گستردهای پس از اجرای طرح در سمنان به شورا ارائه گردید.
براساس رهیافتهای این مجری محترم که در چندین مارکر ژنتیکی و اکولوژیک استفاده شده بود. ۱۴ رقم از مجموعه ۸۲ رقم استخراج شده که کمتر از این مورد توجه قرار گیرد. ۱۴ رقم بدست آمده دارای خواص مورفولوژیک برای انتخاب برتر نیز وجود دارد. با اینحال چون مبداء آنها از مزارع بلندمدت تحت کشت در نقاط مختلف کشور توصیه شد که به پراکنش جنس در استانهای مختلف دقت نظر بیشتر بهعمل آید تا در انتخاب ارقام مناسب که مقاوم به فوزاریوم باشد، بدون لغزش صورت گیرد.