به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، دکتر علیزاده در ادامه برنامه بازدید از مراکز تحقیقات در استانها و ادارات و نهادهای مرتبط استانی، در تاریخ 1402/02/13 سفری به استان سمنان داشتند. در ابتدای این سفر از مرکز، آزمایشگاهها و هرباریوم مرکز تحقيقات و آموزش منابع طبيعي استان بازدید به عمل آوردند.
سپس در جلسهای که با حضور ریاست مرکز، معاونین، روسای بخشهای تحقیقاتی و کارشناسان بخش تحقیقات منابع طبیعی در سالن جلسات این مرکز برگزار شد، دکتر بهادری، سیمای منابع طبیعی استان، مهمترین چالشها و امکانات مرکز را تشریح کردند سپس، دکتر ناصری گزارشی از روند اجرای طرحهای تحقیقاتی بخش جنگل و مرتع و مهمترین استرانژیهای این بخش مطابق با اهداف سازمانی را ارائه کردند. دکتر علیزاده در بیاناتی مهمترین رسالت مراکز تحقیقاتی را وقوف کامل به مسائل و مشکلات حوزههای فعالیت استانی دانستند. ایشان ارائهی راهکارهای علمی و فنی جهت رفع مشکلات بخش کشاورزی و منابع طبیعی منطقه را به عنوان مهمترین وظایف این مراکز برشمردند. دکتر علیزاده تاکید کردند ارتباط مستمر با ادارات مربوطه استان به حل مشکلات منطقه کمک شایانی خواهد کرد.
بازدید از اداره کل منابع طبيعي استان سمنان
در ادامه این بازدید، دکتر علیزاده به اتفاق دکتر بهادری، نشستی با مهندس مرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان داشتند و در جلسه کمیته فنی این اداره کل شرکت کردند.
دکتر علیزاده در این نشست تاکید نمودند که این دیدار، اعلام آمادگی کامل بخش تحقیقات برای ارائه خدمات علمی و فنی به منابع طبیعی استان است. دکتر علیزاده به عنوان رئیس کمیته علمی نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت، مطالبی را در خصوص انتخاب گونه، چگونگی تولید و استقرار نهال و مکان یابی صحیح برای کاشت نهال بیان کردند. در همین رابطه، مهندس مرادی حقیقی اظهار داشتند تولید سه میلیون نهال شامل ۲۰ گونه جنگلی و بیابانی برای این طرح ملی در سال ۱۴۰۲ در سه نهالستان منابع طبیعی استان صورت گرفته است. همچنین ۲۶ نهالستان خصوصی برای تولید نهال اعلام آمادگی کرده اند. دکتر علیزاده در جلسه کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی استان و در جمع کارشناسان آن فرمودند اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت باید بر اساس اصول علمی انجام شود. انتخاب و استفاده از نهال بومی و مناسب منطقه، انتخاب منطقه مناسب جهت کاشت درخت، عدم تغییر در نوع اکوسیستم در جریان این آرمان، باید در نظر گرفته شود.
دیدار با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان
در پایان این بازدید، دکتر علیزاده، دکتر بهادری، معاونان ایشان و رئیس بخش تحقیقات منابع طبیعی استان، دیداری صمیمانه با مهندس قاسمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان داشتند. مهندس قاسمی در این دیدار بر استفاده از ظرفیت مرکز تحقیقات در توسعه فضای سبز و بحث ترسیب کربن و کمک به اجرای قطب دامپروری مهدیشهر تاکید کردند. در ادامه این دیدار، دکتر علیزاده مطالبی را در خصوص اهمیت نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت و چگونگی اجرای آن به صورت علمی بیان کردند. ایشان همچنین افزودند مرکز تحقیقات آمادگی کامل دارد تا با تمام ظرفیت تحقیقاتی برای رفع چالشهای موجود در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی استان خدمت رسانی نماید.