در تاریخ 31/3/1401 جناب آقای دکتر گلکاری رئیس مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی و کشاورزی و هیات همراهشان از ذخایر ژنتیکی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور بازدید نمودند.
در ابتدا جلسهای صمیمی که با حضور مسئولین این دو نهاد ارزشمند برقرار گردید، جناب دکتر علیزاده سرپرست موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور اظهار امیدواری نمودند که بازدید دکتر گلکاری و هیات همراهشان از ذخایر ژنتیکی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور باب فتحی برای همکاری و همفکری دو نهاد برای حفاظت از ذخایر ژنتیکی منابع طبیعی کشور باشد.
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با وجود مجموعههای ذخایر ژنتیکی کمنظیر، نقش مهمی در حفاظت از منابع طبیعی کشور ایفا مینماید. این مجموعهها شامل بانک ژن منابع طبیعی کشور، باغ گیاهشناسی ملی ایران، هرباریوم بخش تحقیقات گیاهشناسی و مجموعه بانک فراسرد میباشد. که هر یک از این مجموعههای ارزشمند نه تنها در ایران بلکه در خاورمیانه جایگاه بینظیری دارند. این جایگاه در اثر تلاش محققان بسیاری حاصل شده که همه در یک نکته همنظر هستند، که علم آنها شرافت آنهاست. در این جلسه جناب آقای دکتر حمزه رئیس بخش گیاهشناسی، خانم دکتر صالحی رئیس بانک ژن منابع طبیعی ایران و آقای دکتر قمری زارع مجری طرح حفاظت فراسرد موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با ارائه فعالیتهای جاری در مجموعههایشان، بر لزوم حمایت و رفع نیازهای ذخایر ژنتیکی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور تاکید نمودند.
جناب آقای دکتر گلکاری با تاکید بر توانمندیها و ظرفیتهای دو نهاد ارزشمند، درخواست همکاری نیروهای علمی سایر موسسات در هدایت کمیتههای مختلف مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی و کشاورزی نموده و اظهار امیدواری نمودند که بتوانند از ظرفیتهای قانونی خود در مرکز، برای رفع نیازهای مجموعههای ذخایر ژنتیکی استفاده نمایند. ایشان اظهار داشتند “ایجاد سامانه جامع منابع ژنتیکی و تاسیس بانک ژن پشتیبان نسخه امنیتی ذخایر ژنتیکی کشور از اولویتهای کاری مرکز است که در حال پیگیری آن هستند.” بعلاوه دکتر گلکاری تاکید نمودند اهمیت بهرهبرداری از ظرفیتهای ذخایر ژنتیکی کمتر از ضرورت حفاظت از ذخایر ژنتیکی نیست.
در پایان جناب دکتر ثاقب طالبی معاون پژوهشی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور بر اهمیت تبادل ذخایر و انتقال تکنولوژی تاکید نمودند.
دکتر گلکاری و هیات همراهشان با بازدید هرباریوم بخش گیاهشناسی، باغ گیاهشناسی ملی ایران، بانک ژن منابع طبیعی ایران و کرایوبانک، با ذخایر موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور آشنا شدند.