اختصاص کامل ایستگاه‌های تحقیقاتی برای درآمدزایی، به نفع تحقیقات نیست

Views: 148 View
  • رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در جلسه شورای پژوهشی، ضمن تأکید بر ضرورت بهره‌وری حداکثری از ظرفیت‌های ایستگاه‌های تحقیقاتی، اظهار داشت: هدف اصلی وجود عرصه‌ها در مراکز تحقیقاتی، موضوع انجام تحقیق و پژوهش است و اگر بخشی از عرصه را به امر درآمدزایی اختصاص می‌دهیم، صرفاً به منظور افزایش کیفیت فعالیت‌های تحقیقاتی‌مان است. لذا اختصاص کامل یک عرصه برای موضوع درآمدزایی، نه به نفع تحقیقات و نه در جهت اهداف اولیه ایستگاه تحقیقاتی است.

 به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، علی علیزاده در این جلسه، با اشاره به وضعیت اعتبارات پژوهشی در کشور گفت: لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در دستگاه‌ها و از سویی دیگر، کمبود اعتبارات، سیاستگذاران بخش‌های کشاورزی و منابع طبیعی در استان‌ها را وادار کرده تا در راستای حل مشکلات تحقیقاتی خود، حداکثر تلاش را برای کسب درآمد انجام دهند و اخیراً شاهد هستیم که دغدغه اصلی برخی از مراکز تحقیقاتی، بهره‌مندی از عرصه‌های تحقیقاتی خود، بوده است.

وی ادامه داد: این موضوع باعث شده در سطح استان‌ها برخی از همکاران پژوهشگر به دلیل عدم آگاهی از قوانین، دچار مشکلات حقوقی شوند.

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در ادامه با اشاره به ضروت تعامل سازنده مؤسسه با دستگاه‌ها و سایر مؤسسات پژوهشی، به پیشنهادهای همکاری ارائه شده از سوی پژوهشگاه بیوتکنولوژی اشاره کرد و افزود: مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با توجه به داشتن سابقه طولانی، دانشمندان برجسته، امکانات و فعالیت‌های شاخص، می‌­تواند تعامل و همکاری خوب و سازنده‌ای با این پژوهشگاه داشته باشد.

علیزاده درخصوص لزوم توجه مدیران به ارتقاء بهره‌وری نیروها در مؤسسه اظهار داشت:  باید به دنبال خلاقیت و نوآوری باشیم تا بهره‌وری نیروها در این مؤسسه افزایش یابد. وی افزود: میزان بهره‌وری و فعالیت‌های یک مجموعه، به لیاقت مدیرانش بستگی دارد.

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: موضوع “ترویج”، درجایی مطرح می‌شود که مخاطب مردمی وجود داشته باشد. لذا از ابتدا، بحث ترویج در مباحث کشاورزی، به خوبی تثبیت شده است. وی ادامه داد: در حوزه منابع طبیعی هم به تدریج، ترویج جای خود را در زمینه‌های جنگل، مرتع، بیابان، گیاهان دارویی، صنوبر و درختان سریع الرشد، صنایع چوب و سایر موضوعات مرتبط به دلیل وجود مخاطبین مردمی و حتی مخاطبین دولتی، باز کرده است. علیزاده یکی از عارضه‌هایی که بخش ترویج به آن دچار است را مبحث ترفیع و ارتقاء دانست و ابراز امیدواری کرد این عارضه، به تدریج برطرف شود.

در این جلسه، فاطمه عباسپور، رئیس اداره ترویج و انتقال یافته‌های تحقیقاتی، گزارش عملکرد در سال 1402 را به اعضای حاضر درجلسه ارائه داد.

وی در گزارش خود، ضمن اشاره به وظایف آن اداره، توضیحاتی درخصوص کمیته ترویج و انتقال یافته‌های تحقیقاتی، اعضای آن و جلسات برگزار شده، رسانه‌های نوشتاری نهایی شده، داوری‌های علمی انجام شده، برگزاری پنج عنوان روز انتقال یافته، 18 عنوان برنامه ضبط شده از سوی برنامه رویش شبکه دانش، تولید کلیپ‌های ترویجی، کارگاه‌های آموزشی و مشارکت در تولید و اخذ فروَست برای 36 عنوان بروشور ترویجی را به اعضای حاضر در جلسه ارائه و به سؤال‌های مطرح شده پاسخ داد.

گفتنی است جلسه شورای پژوهشی مؤسسه، صبح یکشنبه، 22 مهر با حضور علی علیزاده، رئیس مؤسسه؛ خسرو ثاقب طالبی، معاون پژوهش؛ محمد متینی‌زاده، مشاور و رئیس حوزه ریاست و سایر اعضاء شورا در سالن جلسات اداری و مالی برگزار شد.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور کلیک کنید.

 

 

 

 

 

Category Home page news
Share
Login to the site